Posebna ponudba

Nintendo Switch Grey Console 24 mesečna garancija Menjave

Šifra: Nintendo Switch Grey Console 24 mesečna garancija Menjave
Razpoložljivost:
Prednaročilo
Cena: 199,00€

Nintendo Switch Grey Console 24 mesečna garancija Menjave

Na zalogi :1 marec 2017

Možna prednaročila, plačilo preko predračuna, brezplačna poštnina!

 

 

NINTENDO SWITCH – KAJ VEMO DO SEDAJ ?

 

Izzid nove Nintendo konzole je oddaljen samo še dobrih 15 dni , 3. marca 2017 bo konzola na voljo po vsem svetu in veliko spletnih strani že ponuja prednaročila zanj, vključno z nami ;) 12. januarja letos jo je Nintendo na svoji konferenci v Tokiju tudi podrobneje predstavil in pokazal svetu , nekaj pa seveda tudi modro zamolčal ;)

Kaj pa smo v obilici informacij, dezinformacij, špekulacij in ugibanj o Switchu zares izvedeli in videli do sedaj ?

SWITCH, katerega razvoj smo dolgo spremljali pod kodnim imenom NX, je torej ne samo ob-televizijska igralna konzola , ampak obenem tudi prenosna oz bolj – konzola, ki jo lahko tudi igraš na poti .

Naprodaj torej od 3. marca letos, in bo dobavljiva (vsaj v začetku) v dveh barvnih varijacijah – bundlih ( na sliki ) , siva ter »neon« barva (moder in rdeč Joy-con ).

V paketu vas bodo pričakali , razen same konzole in ležišča (dock-a ) , ki bo služil kot polnilna postaja ter povezava s TVjem, še en levi ter en desni joy-con, joy-con grip za združitev joy-conov v nekakšen bolj klasičen kontroler, zapestni trakovi , HDMI kabl ter električni adapter. Ameriška cena bo 299,99 USD, britanska 279,99 funtov ....

SWITCH bo moč igrati v treh osnovnih postavitvah , kar omogoča odstranitev modularnih kontrolerjev Joy-Con .

Poleg klasične opcije na televizorju in kot ročne konzole še v t.i. namiznem načinu . Tako boste lahko en od kontrolerjev dali prijatelju in skupaj uživali v igranju najljubših iger kar na terenu . Nintendo tako trdi , da je eden redkih , ki že od nakupu doda dva kontrolerja ;)

 

Joy cona sta torej različna ! Razen očitne vizualne razlike sta napolnjena z inovacijami, kot sta IR motion kamera , ki naj bi prepoznavala obliko in razdaljo do objekta ter s t.i. HD rumble funkcijo, ki naj bi v vaše roke zelo natančno prenesla tresljaje ....polnili jih boste na sami konzoli v doku, dodaten polnilec bo dokupljiv ...prisojajo jim okrog 20 igralnih ur, preden bosta morala biti zopet napolnjena ;) poleg tega bo desni še vseboval čitalec za vaše Amibooje , levi pa ima še gumb Capture za funkcijo podobno kot PS4 Share gumb .... seveda bodo naprodaj tudi posebej, prav tako sam dock ter polnilec zanje , če se vam jih ne bo dalo zatikati za napravo ....

Da Switch misli resno, ali pač resneje , pravi tudi Switch Pro Controller , ki bo verjetno po godu bolj klasičnim gamerjem, ki ne dajo dosti na novotarije z gibalnimi kontrolami ...po večini v Evropi v predprodaji vaš za 69,99 € ... 

 

Vrnitev cartridgev ! No, ne čisto – konzola bo uporabljala čisto svoj format iger, manjši od prej poznanih za DS ali 3DS in s seveda precej večjo kapaciteto . S tem naj bi hranili energijo na konzoli ter imeli hitrejše nalagalne čase od konkurence . Napredek v igri boste seveda hranili na konzoli , saj mediji ne bodo zapisljivi ...      Prav tako Switch ne bo kompatibilen z mediji svojih predhodnikov , že zaradi očitnega pomanjkanja DVD pogona ali dodatnega vhoda za igre prenosnih sistemov ...

Seveda ne gre več brez omrežnega servisa ;) cene in detajli še sicer niso naznanjene , je pa gotovo , da bo servis za igranje večigralskih iger plačljiv , kot pri konkurenci, zelo verjetno pa cenejši . Dobro obveščeni viri povedo , da je v pripravi ter uspešno testiran Virtual Console z GameCube igrami, ki bodo dolpotegljive , o WiiU ali 3DS pa Nintendo zaenkrat še ne razmišlja ... servis naj bi bil zagnan jeseni 2017.

 Seveda je moč in uspeh  vsakega sistema ravno v vsebini, torej igrah ki jih ponuja . Na dan izzida bodo tako na voljo najbolj pričakovana The Legend of Zelda : Breath of the Wild , 1-2-Switch ki deluje bolj kot tehnološki demo za zmožnosti naprave in kontrolerjev, Just Dance 2017 , Skylanders Imaginators ter Super Bomberman R . 

 

Podpora drugih razvijalcev ( 3rd party) , ki je običajno nujna za tržni uspeh naprave, je tokrat precej glasna , tako da se obeta vsaj predelava Skyrima, izdaja Fife in NBA 2K18 , od lastnih oz. ekskluzivnih iger letos pa še Mario Kart 8 ,  ARMS , Splatoon 2 ter seveda jeseni Super Mario Odyssey .

Igre po zatrjevanju Nintenda ne bodo regijsko zaščitene, zato boste z lahkoto igre kupovali tudi drugod po svetu . Običajna cena naslovov bo npr. za Zeldo 59,99 dolarja, Switch-1-2 pa 49,99 dolarja, kako se bo pa ta cena prenesla k nam, pa bomo hitro videli .

 

Kaj je torej Switch za ena tabl`ca ?  Številke in grafi običajno povedo malo o sami igralni izkušnji, za vse vas , ki pa imate radi številke (in vam dejansko kaj povedo ) , pa sledijo tehnični podatki naprave same :

 

• Custom Nvidia Tegra CPU
• Nvidia GPU
• 6.2in LCD touchscreen, 1280x720
• Video output up to 1080p 60fps via dock
• 32GB storage
• Micro-SDXC card slot
• USB-C for charging and dock connection
• 11ac Wi-Fi
• Bluetooth 4.1
• Stereo speakers
• Headphone jack
• Game card slot (Switch games only)
• Accelerometer, gyroscope, brightness sensor
• 4310mAh non-removable battery
• Up to 3 hours gaming, more than 6 for other usage
• 3 hour charging time
• 102mm x 239mm x 13.9mm (with Joy-Cons attached)
• 297g (398g with Joy-Cons)

 

Switch bo podpiral  microSDHC and microSDXC spominske kartice kot dodatek notranjemu polnilniku naprave same ( 32 GB ) , vse tja do kapacitete 512 GB , podpora drugim zunanjim enotam pa zaenkrat ni potrjena.

Dejstvo je tudi , da bodo igre v ročnem ali namiznem načinu poganjane z znižano resolucijo 720 p, torej rezolucijo ekrana , ko pa bo stroj zataknjen v dock pa bo na vaš TV pošiljal višjo rezolucijo ( Zelda BOTW npr. v 900 p ) .

 

KAJ torej vemo ?

 

Nekaj malega ;) vseeno pa bomo vedeli več, ko ga prvič vzamemo v roke in se zares poigramo z njim. Nintendo nekako poskuša najti pot nazaj k gamerjem , ki so zrasli ob Mariu, Zelda in Donkey Kongih , pa vseeno ostati inovativen, drugačen in – predvsem – zabaven .... igralce s svojimi inovacijami vabi nazaj k druženju .... pa srečno , Switch !

Napišite mnenje

Ime:


Vaše mnenje: Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Ocena: Slabo            Dobro

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike:Priporočamo...