Kontakt : 031 434 225

The Order: 1886 PS4

The Order: 1886 PS4

The Order: 1886 PS4

  • ProizvajalecSony
  • Šifra: The Order: 1886 PS4
  • Razpoložljivost: Preveri info@playgame.si
  • 33.00€

Za vse prednaročnike bo igra že na zalogi 19.02, prednaročniki dobijo igro na dan uradnega izida 20.02.2015

 

Vse igre so v Angleškem jeziku

 

 

ZVRST: Akcija

PLATFORMA: PS 4

USTVARJALEC: Ready at Dawn

ZALOŽNIK: SCEE

 

Pozdravljeni! Še iz moje strani, dobrodošli v mestni muzej londonske zgodovine!
Upam, da ste uživali v ogledu. Kar se dejanske zgodovine tiče, je tega vodenega ogleda konec. Vendar, samega ogleda še ni konec. Ostal je še del, za katerega lahko rečemo, da je del zgodovine Londona, vendar, nihče ne more z gotovostjo potrditi, da se je to, o čemer vam bom v naslednji uri govoril, dejansko zgodilo. Vsi za mano prosim!
Glavnina preživelih zapisov in ostankov, ki vam jih bom pokazal, je starih skoraj 300 let, iz konca 19. stoletja, za časa kraljice Viktorije. A vse se skupaj se je začelo več kot tisoč let prej. Tako starih ostankov je zelo malo, a iz njih izvemo dovolj, da je preostanek zgodbe bolj smiselen. Okoli osmega stoletja, je skupina ljudi, na neznan način prevzela določene živalske lastnosti. Med temi so boljši vid, sluh, vonj in moč. S časom pa se je spremenil tudi njihov izgled, ki ga lahko še najbolje opišemo kot pol človek, pol volk. Ker ste o človeški zgodovini že veliko slišali pri mojih sodelavcih, si lahko mislite, da ljudje te, nove vrste, nikakor niso mogli sprejeti. Kot že ničkolikokrat poprej in kasneje v človeški zgodovini, je zaradi teh razlik kmalu izbruhnila vojna. Število teh polovnjakov je bilo sicer majhno, vendar je bila zaradi njihove izredne moči, vojna v ravnovesju, če ne celo bolj na strani polovnjakov..
Kot sem dejal, imamo zelo malo zapisov starejših od 300 let. Naslednji zapisi so nastali več stoletij kasneje, za časa kralja Arthurja. Vas že vidim, da zmajujete z glavo. Vsi zapisi o kralju Arturju, nakazujejo, da je živel dvesto ali tristo let, pred dogodki, o katerih vam govorim. Glede na te zapiske v vitrinah pred vami, je živel mnogo kasneje. Vitezi okrogle mize in vsi znani liki so omenjeni tudi tu, vendar je njihova vloga povsem drugačna. Vitezi, z Arturjem na čelu, so postali glavna linija obrambe in prva vrsta napada, v boju s polovnjaki. Kljub pogumnim poskusom, pa so polovnjaki bili še zmeraj v prednosti in zmagovali v bitkah.
Naslednji zapis je zelo kratek in predvideva se, da ga je napisal sam Artur. Original v vitrini je težko brati, vendar imam tule celoten prepis. Piše: "Našli smo jo. Povsem je črna in v njej ne odseva nobena svetloba. Giblje se kot voda in taka je tudi na dotik. Vendar je to povsem nekaj drugega. Polovnjaki zmagujejo. Enostavno smo tvegali in vsi spili nekaj te črne vode. Občutek kot da mi po grlu polzi svila." Zatem je del, ki je preveč uničen, da bi ga lahko razbrali, vendar se še nadaljuje. "Legenda je resnična draga Guinevere! Galahadova smrtna rana, se je do večera povsem zacelila. Lancelot pa več ne šepa. Vsi! Vsi, smo popolnoma zdravi."
Doglo časa zatem, spet nobenih zapisov ali ostankov. Nato pa en majhen kos papirja na katerem piše: "Guinevere, pišem ti na svoji smrtni postelji. Očitno črna voda le ne prinaša nesmrtnosti. Če se ne bo kmalu nekaj spremenilo, bomo to vojno izgubili. Potem nam lahko pomaga le še Bog. -Arthur" Naši znanstveniki so dobro preučili zapiske. Tale zadnji list, je nastal okoli 150 let kasneje. Pisava in barvilo na obeh pa sta povsem enaka. Iz tega lahko sklepamo, da tista črna voda, ni samo univerzalno zdravilo, ampak še veliko več, če prepostavljamo, da je kralj Arthur dejansko napisal obe sporočili.
In tako pridemo do glavne dvorane, posvečeni tej morebitni izgubljeni londonski zgodovini, ki je kot lahko sami vidite, veliko bolj polna z raznimi artefakti, kot prejšnja. Vse kar vidite tu, datira med leti 1773 in 1886. Vi se kar sprehodite in si oglejte razstavljene ostanke tistega obdobja, jaz pa vam bom postregel s podrobnostmi. V drugi polovici 18. stoletja, se je zgodila industrijska revolucija, ki je za vselej spremenila svet, z nešteto neverjetnimi izumi. Obenem pa je pomenila pomemben korak naprej v boju s polovnjaki. Razne nove naprave in orožja, so končno izenčila tehtnico na bojišču in morda prvi korak h končni zmagi vitezov. Naprave in orožja, ki so glede na uradno zgodovino nastala dosti kasneje. Med njimi najdemo toplotne senzorje, ki jih lahko vidite tule...Kar poskusite, naprave dejansko delujejo...brezžična komunikacija in razni eksplozivi, ki jih poznamo šele iz 2. svetovne vojne ali celo kasneje.
Kar se dokumentov tiče, smo izvedeli, da so vitezi končno začeli zmagovati v bitkah. Tričetrt 19. stoletja je spet zavito v skrivnost, saj arheologi niso našli veliko dokumentov, ki bi bolj konkretno opisovali stanje. Veliko je sicer raznih naprav, ki so nakazovale, da je razvoj še naprej potekal izredno hitro. Nato pa kar naenkrat na desetine sporočil, zapiskov, poročil in drugega. Vse v letu 1886, ki je bilo očitno prelomno v tej večni vojni, saj novejših zapiskov nismo našli. Glede na to, da smo vsi tu ljudje in ne polovnjaki, lahko predvidevamo, da je leta 1886, vojna doživela nenaden vrhunec in konec. Kaj točno se je zgodilo, bo morda za vedno ostala skrivnost. Povedal pa vam bom to kar vemo. Vitezi, ki so že tako imeli polne roke, so dobili novega nasprotnika. Nižji razredi so se začeli upirati bogatim, kar je hitro preraslo v resno odporniško gibanje in viteze spremenilo v izobčence. Obenem so se polovnjaki začeli čudno obnašati. Tipični množični napadi na viteški red so prenehali. Polovnjaki so začeli napadati v manjših enotah, strateško povsem nepomembne zgradbe in sicer bogate, a za vojno nepomembne ljudi. Še bolj presenetljivo je to, da v večini teh napadov ni bil poškodovan noben človek. Le notranjost zgradb je bila povsem razmetana, kot da bi nekaj iskali. V enem takih napadov, je vitezom uspelo ubiti enega polovnjaka. Pri njem so našli pergament, ki ga lahko vidite tule. Kot vidite, je na njem narisan zelo lep medaljon. Za hipec se tu ustavimo. Ne vem, če ga je kdo med vami prepoznal, a ta medaljon že poznamo iz zgodovine. Šlo naj bi za medaljon, ki so ga naredili starodavni bogovi pred več tisočletji in naj bi vseboval njihove izjemne moči. Kdor bi se polastil in nosil ta medaljon, bi postal skorajda nepremagljiv. To se seveda spet sliši kot nova pravljica, vendar naj povem nekaj zgodovinskih osebnosti, katerih slike obstajajo, kjer nosijo točno tak medaljon. Nekateri egipčanski faraoni vključno s Kleopatro, Julij Cezar, Karel Veliki, Džingis Kan in Adolf Hitler. Za vsakega od teh obstajajo slike, kjer nosijo ta medaljon. Vsi pa vemo, kaj so te osebe...
Vodnik: Fant! Prosim, brez dotikanja. Skrinjo si lahko ogledaš, samo brez...Kaj si storil?!
Fant: Samo dotaknil sem se tega dragulja gospod in je začela spuščati ta zvok.
Oče fanta: Sine, takoj ustavi ta hrup! Saj nam bodo počili bobniči!
Fant: Ne vem kako oči.
Ženska: Poglejte spodaj! Odpira se!
Vodnik: Saj to je vendar.....medaljon s slike.
KHRZZ!! TRESK!!
Ženska 2: Aaaa! Kaj se je zgodilo z lučmi!
Moški: Ljubica, nehaj me vleči za jakno. Saj je samo zmanjkalo elektrike. Gospodje, ki delajo tu bodo hitro popravili.
Deklica: Oči, jaz sem tukaj. Nisem te vlekla.
Moški: Ja, kdo pa po...
BUM!!
Moški: Polovnjaaaa......!!
HRSK!!
VSI: Aaaaa! Pustite me! Neeee! Očii! Bežite!
BOMF!! SWOSH!! TRESK!! .....

Lahko vi ugotovite, kaj se je zgodilo leta 1886?

The Order: 1886, kmalu na voljo na Playgame.si

 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje

Oznake: The Order: 1886 PS4